Tips voor het huren van een auto in Frankrijk

Frankrijk is officieel het op twee na grootste land van Europe en voor Nederlanders nog steeds het meest populaire vakantieland. De hoofdstad is Parijs, tevens de grootste stad van het land. Frankrijk telt ongeveer 65 miljoen inwoners.

De meeste auto’s worden verhuurd in het zuiden op de bekende luchthavens zoals Nice, Toulouse en Bordeaux in het Westen van het land. Maar ook de meeste kleinere dorpen hebben autoverhuurstations in de centra en op de treinstations.

Let er bij het autohuren in Frankrijk goed op dat de wagen schadevrij is, maak er desnoods een paar foto’s van bij het ophalen. Dit voorkomt discussie achteraf. Let er ook goed op welke afspraken er gemaakt worden bij het ophalen over de benzine. Kies indien mogelijk altijd voor de mogelijkheid om de auto weer vol in te leveren. Leeg inleveren en van te voren een tank benzine betalen is bijna altijd het minst voordelige alternatief.

Als u in onze zoekmachine kan kiezen voor een auto zonder eigen risico of met restitutie van het eigen risico is dit ondanks het geringe prijsverschil altijd de beste optie. Het voorkomt een hoop discussies (in het Frans) aan de balie.

Frankrijk

AutohuurWereldwijd AutohuurFrankrijk.nl is onderdeel van de AutohuurWereldwijd Groep. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid